Põnev veinide maailm 4. osa: HISPAANIA veinide minevik, olevik ja tulevik / Kinkekaart
Põnev veinide maailm 4. osa HISPAANIA veinide minevik, olevik ja tulevik
Hispaania jaguneb klimaatiliselt ja kultuuriliselt mitmeks tsooniks, nii ka veinitootmine. Andaluusia heres-tüüpi veinid, Rioja punased ja Kataloonia cavad on juba mõnada aega nautinud rahvusvahelist kuulsust; suhteliselt uuteks kvaliteedi liidriteks on Priorat, Montsant, Navarra, Baskimaa. Hispaania vanemas ajaloos on olnud veinikeelu perioode ja uuemal ajal veinibuume, mis on vorminud tootmisregioonide omapärasid.
Koolitusel tutvume huvitavate veinipiirkondade, viinamarjasortide ja tootmise eriliste detailidega.
Võrdlev degustatsioon.
Hind kahele - 75€
Kinkekaardi kehtivusaeg 14 kuud
___
Meie kursused on veinialase oskusteabe kogumiseks parim koht. Kogenud lektorid, huvitavad veinimaitsed ja meeldiv seltskond on olustik mida veiniteadmiste kogumiseks vaja.
Lisaks sellele, et veiniteadmised on kultuurse käitumise osa, on neil teadmistel väga praktiline väärtus. Me kõik oleme, kas kodus või välismaal, seisnud veinileti ees või sirvinud menüü veinikaarti, peas nõutukstegev dilemma: millist veini valida? Sobiliku hinnaklassi leidmine on lihtne, aga hind ei lahenda kõige tähtsamaid küsimusi, nagu näiteks, milline on selle veini lõhna ja maitse omapära?
Selleks, et teada kuidas üks või teine vein maitseb, kuhu olustikku või toidu kõrvale ta kõige rohkem sobib või kuidas eristada loomulikke maitseid tehismaitsetest, on vaja tunda viinamarjasorte, tootmise ajaloolist tausta ja iseärasusi ning valmistamise põhilisi tehnoloogilisi nüansse. Teadliku veinisõbra jaoks on mitmekülgne taustinfo ülitähtis.
Teadlik veinitarbija oskab valida tuhandete viinamarjasortide ja veinistiilide hulgast endale sobiva veini. Samas globaalne veinindus uueneb katkematult ehk asjatundlik veinisõber on kaasatud järjepidevasse veinide muutumise ja avastamise protsessi. Kvaliteetse loodustootena on vein igal aastal uus, kordumatu. Lisaks arenevad veini tootvad piirkonnad, juurde tekivad tõsiseltvõetavad uued veinid. Siit tekib järjepidev vajadus omaenda veiniteadmiste arendamiseks. Seepärast sobivad veinikursused mitte ainult algajatele, vaid ka neile, kel veininduse põhiteadmised juba olemas.
Kursuste osaks on mitmekülgne degustatsioon
Iga veinitundja jaoks on kõige tähtsam osata hinnata veini maitset ja kvaliteeti. Veinile korrektse, õiglase hinnangu andmiseks tuleb osata seda kirjeldada ettenähtud nüansside abil. Seepärast kuulub iga koolituse juurde õpetus, kuidas veini hinnata koos juurdekuuluva aruteluga.
Veinimaitsete hindamisel saab veel ära määrata, kas tegu on toore, küpse või vana veiniga. Või tootmispiirkonna jaoks traditsioonilise või ebatraditsioonilise veiniga. Võimalusel maitstakse ära veini vead või ebakvaliteetsuse tunnused, näiteks võltsitud vein.
Mida veinikursus annab?
PRAKTILISI TEADMISI
MAITSETE KOGEMUSI
HEA SELTSKONNA
TUNNISTUSE OSALEMISE KOHTA
Sündmuse koduleht: http://eesti-veiniakadeemia.ee/
Põnev veinide maailm 4. osa HISPAANIA veinide minevik, olevik ja tulevik
Hispaania jaguneb klimaatiliselt ja kultuuriliselt mitmeks tsooniks, nii ka veinitootmine. Andaluusia heres-tüüpi veinid, Rioja punased ja Kataloonia cavad on juba mõnada aega nautinud rahvusvahelist kuulsust; suhteliselt uuteks kvaliteedi liidriteks on Priorat, Montsant, Navarra, Baskimaa. Hispaania vanemas ajaloos on olnud veinikeelu perioode ja uuemal ajal veinibuume, mis on vorminud tootmisregioonide omapärasid.
Koolitusel tutvume huvitavate veinipiirkondade, viinamarjasortide ja tootmise eriliste detailidega.
Võrdlev degustatsioon.
Hind kahele - 75€
Kinkekaardi kehtivusaeg 14 kuud
___
Meie kursused on veinialase oskusteabe kogumiseks parim koht. Kogenud lektorid, huvitavad veinimaitsed ja meeldiv seltskond on olustik mida veiniteadmiste kogumiseks vaja.
Lisaks sellele, et veiniteadmised on kultuurse käitumise osa, on neil teadmistel väga praktiline väärtus. Me kõik oleme, kas kodus või välismaal, seisnud veinileti ees või sirvinud menüü veinikaarti, peas nõutukstegev dilemma: millist veini valida? Sobiliku hinnaklassi leidmine on lihtne, aga hind ei lahenda kõige tähtsamaid küsimusi, nagu näiteks, milline on selle veini lõhna ja maitse omapära?
Selleks, et teada kuidas üks või teine vein maitseb, kuhu olustikku või toidu kõrvale ta kõige rohkem sobib või kuidas eristada loomulikke maitseid tehismaitsetest, on vaja tunda viinamarjasorte, tootmise ajaloolist tausta ja iseärasusi ning valmistamise põhilisi tehnoloogilisi nüansse. Teadliku veinisõbra jaoks on mitmekülgne taustinfo ülitähtis.
Teadlik veinitarbija oskab valida tuhandete viinamarjasortide ja veinistiilide hulgast endale sobiva veini. Samas globaalne veinindus uueneb katkematult ehk asjatundlik veinisõber on kaasatud järjepidevasse veinide muutumise ja avastamise protsessi. Kvaliteetse loodustootena on vein igal aastal uus, kordumatu. Lisaks arenevad veini tootvad piirkonnad, juurde tekivad tõsiseltvõetavad uued veinid. Siit tekib järjepidev vajadus omaenda veiniteadmiste arendamiseks. Seepärast sobivad veinikursused mitte ainult algajatele, vaid ka neile, kel veininduse põhiteadmised juba olemas.
Kursuste osaks on mitmekülgne degustatsioon
Iga veinitundja jaoks on kõige tähtsam osata hinnata veini maitset ja kvaliteeti. Veinile korrektse, õiglase hinnangu andmiseks tuleb osata seda kirjeldada ettenähtud nüansside abil. Seepärast kuulub iga koolituse juurde õpetus, kuidas veini hinnata koos juurdekuuluva aruteluga.
Veinimaitsete hindamisel saab veel ära määrata, kas tegu on toore, küpse või vana veiniga. Või tootmispiirkonna jaoks traditsioonilise või ebatraditsioonilise veiniga. Võimalusel maitstakse ära veini vead või ebakvaliteetsuse tunnused, näiteks võltsitud vein.
Mida veinikursus annab?
PRAKTILISI TEADMISI
MAITSETE KOGEMUSI
HEA SELTSKONNA
TUNNISTUSE OSALEMISE KOHTA
Sündmuse koduleht: http://eesti-veiniakadeemia.ee/
Sündmus | Toimumiskoht | Hind | |
---|---|---|---|
Põnev veinide maailm 4. osa: HISPAANIA veinide minevik, olevik ja tulevik / Kinkekaart | Kinkekaart | 45.00 - 75.00 |